«Сонячне ремесло» увійшло в плановий режим робіт на новому проєкті на Томашгородському родовищі

візит губернатора на Томашгородське родовище

ТОВ «Сонячне ремесло» (ТМ AmberTrade) увійшло в плановий режим робіт на новому проєкті  з видобутку бурштину на Томашгородському родовищі, що на Рівненщині, яке дозволить збільшити загальний обсяг діючого видобутку в 2,5 рази.

«Завдяки новому родовищу ми з партнерами плануємо легально добувати 20-25 тон бурштину на рік. Це, своєю чергою, надасть робочі місця понад 100 працівникам та дохід їхнім родинам. Наша мета скласти міцну конкуренцію росіянам на ринку бурштину Китаю, який є найбільшим його споживачем», – зазначив один з акціонерів ТОВ «Сонячне ремесло» Ігор Мазепа.

Дуже важливою у процесі видобутку є екологічна складова. На карʼєрі у Володимирці, що також на Рівненщині, де реалізували попередній проєкт, була проведена рекультивація земель, яка охопила 60 га з висадженням більш ніж 400 тисяч сіянців.

«Після появи відповідного закону, ініційованого президентом Володимиром Зеленським, Рівненська область стала на шлях повної легалізації видобутку бурштину, і жодних компромісів у цьому питанні бути не може», – зазначив голова Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль під час відвідування нового родовища.

За словами заступника голови Рівненської ОВА Олександра Кохана, який також був присутній при відкритті нового родовища, підвищення видобутку «Сонячним ремеслом» бурштину з одночасним дотриманням усіх необхідних екологічних умов сприятиме надходженню в Україну валютної виручки та наповненню місцевих бюджетів.

«Важливо, що компанія не лише легально видобуває каміння, а й піклується про екологію. Рекультивація земель та висаджування сіянців є обов’язковою складовою роботи для «Сонячного ремесла», – зазначив  Кохан.

Продовжуємо активну боротьбу за прозорий, легальний та екологічний український бурштиновий ринок, на власному прикладі демонструючи, що це можливо.

Ask a Question

Зателефонуйте нам або заповніть форму нижче і ми зв'яжемося з вами. Ми прагнемо відповідати на всі запити протягом 24 годин у робочі дні.